HUMIRA Nedir ve Ne İçin Kullanılır? 8699548951558

HUMIRA Nedir ve Ne İçin Kullanılır? 8699548951558

HUMIRA romatoid artrit (eklemlerin iltihabi bir hastalığı), psöriyatik artrit (sedef hastalığında görülebilen eklem iltihabı), orta derecede veya şiddetli poliartiküler jüvenil idiyopatik artrit (bir veya daha fazla eklemi etkileyen enflamatuar bir hastalık), ankilozan spondilit (omurganın iltihabi bir hastalığı), Crohn hastalığı (sindirim kanalının iltihabi bir hastalığı) ve psöriyazisin (sedef hastalığı) tedavisinde kullanılmak içindir. Bu hastalıklardaki iltihabi süreci azaltan bir ilaçtır. Etkin madde olan adalimumab kültür hücrelerinde üretilen bir insan monoklonal antikorudur. Monoklonal antikorlar başka özel proteinleri tanıyan ve onlara bağlanan proteinlerdir. Adalimumab, romatoid artrit, orta derecede veya şiddetli poliartiküler jüvenil idiyopatik artrit, psöriyatik artrit, ankilozan spondilit, Crohn hastalığı ve psöriyazis gibi enflamatuar hastalıklarda yüksek düzeylerde bulunan özel bir proteine (tümör nekroz faktörü veya TNF-a) bağlanır.

Romatoid artrit

Romatoid artrit eklemlerin iltihabi bir hastalığıdır. Eğer orta dereceli veya şiddetli aktif romatoid artritiniz varsa, size öncelikle metotreksat gibi hastalık modifiye edici ilaçlar verilebilir. Eğer bu ilaçlara yeterince iyi yanıt vermezseniz, romatoid artritin tedavisi için HUMIRA verilebilir.

HUMIRA’nın eklemlerdeki kıkırdak ve kemiklerde hastalığın neden olduğu harabiyeti yavaşlattığı ve fiziksel fonksiyonu iyileştirdiği gösterilmiştir.

Romatoid artrit tedavisi için HUMIRA genellikle metotreksat ile birlikte kullanılmaktadır.

Eğer doktorunuz metotreksatın uygun olmadığına karar verirse HUMIRA tek başına verilebilir.

Poliartiküler jüvenil idiyopatik artrit

Poliartiküler jüvenil idiyopatik artrit (orta derecede veya şiddetli), genellikle 16 yaşından küçük çocuklarda ortaya çıkma tanısı olan, bir veya daha fazla eklemi etkileyen enflamatuar bir hastalıktır. Size ilk olarak metotreksat gibi hastalığı modifiye edici başka ilaçlar verilebilir. Bu ilaçlara yeterince iyi yanıt vermezseniz poliartiküler jüvenil idiyopatik artritinizi tedavi etmek için size Humira verilecektir.

Psöriyatik artrit

Psöriyatik artrit, sedef hastalığıyla ilişkili bir eklem iltihabıdır. Humira’nın, hastalığın neden olduğu eklemlerdeki kıkırdak ve kemik hasarını azalttığı ve fiziksel fonksiyonu iyileştirdiği gösterilmiştir.

Ankilozan spondilit

Ankilozan spondilit omurganın iltihabi bir hastalığıdır. Eğer sizde ankilozan spondilit varsa, size öncelikle başka ilaçlar verilebilir. Bu ilaçlara yeterince iyi yanıt vermezseniz, hastalığınızın bulgu ve belirtilerinin azaltılması için HUMIRA verilebilir.

Crohn hastalığı

Crohn hastalığı sindirim kanalının iltihabi bir hastalığıdır. Eğer sizde Crohn hastalığı varsa önce başka ilaçlar verilecektir. Eğer bu ilaçlara yeterince iyi yanıt vermezseniz, hastalığın belirtilerini ve semptomlarını hafifletmek için size HUMIRA verilecektir.

Psöriyazis

Psöriyazis (sedef hastalığı), derinin iltihabi bir hastalığıdır. Eğer sizde orta dereceli ve şiddetli psöriyazis varsa önce başka ilaçlar verilecektir veya fototerapi gibi başka tedaviler uygulanacaktır. Bu tedavilere yeterince cevap vermezseniz, psöriyazisin belirti ve semptomlarını hafifletmek için size HUMIRA verilecektir.

HUMİRA nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

HUMIRA ‘yı daima doktorunuzun belirttiği şekilde uygulayınız. Emin değilseniz

doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

HUMIRA derialtına enjekte edilir (subkütan uygulama). Romatoid artrit, psöriyatik artrit ve ankilozan spondiliti olan yetişkinler için olağan doz 2 haftada bir tek doz olarak verilen 40 mg adalimumabtır.

Crohn hastalığı için erişkin hastalarda önerilen HUMIRA doz rejimi subkutan enjeksiyon yoluyla ilk haftada 80 mg, 2 hafta sonra 40 mg ve sonra her iki haftada bir 40 mg’dır. Cevabınıza bağlı olarak doktorunuz dozu her hafta 40 mg ‘a artırabilir. Psöriyazisli erişkin hastalarda olağan doz rejimi, başlangıçta 80 mg ve bu başlangıç dozundan bir hafta sonra, her iki haftada bir 40 mg’dır. HUMIRA enjeksiyonuna doktorunuz tarafından belirtildiği sürece devam etmelisiniz.

Romatoid artritte HUMIRA kullanırken metotreksata devam edilir. Eğer doktorunuz metotreksatın uygun olmadığına karar verirse, HUMIRA tek başına verilebilir.

Eğer romatoid artritiniz varsa ve HUMIRA tedavisiyle birlikte metotreksat almıyorsanız, doktorunuz her hafta 40 mg adalimumab almanıza karar verebilir.

13 yaş ve üzerindeki orta derecede veya şiddetli poliartiküler jüvenil idiyopatik artrit hastaları için önerilen Humira dozu subkutan enjeksiyon ile tek doz olarak iki haftada bir uygulanan 40 mg adalimumab’dır.

Uygulama yolu ve metodu

HUMIRA enjeksiyonunu hazırlama ve uygulama talimatları:

Aşağıdaki talimatlar HUMIRA’nın nasıl enjekte edileceğini açıklamaktadır. Lütfen bu talimatları dikkatle okuyunuz ve adım adım izleyiniz. Kendi kendine enjeksiyon yapma tekniği doktorunuz veya yardımcısı tarafından size öğretilecektir. Enjeksiyondan önceki hazırlıkları ve uygulamayı anlamadan kendi kendinize enjeksiyon yapmayı denemeyiniz.

Uygun eğitim aldıktan sonra enjeksiyonu kendiniz yapabilirsiniz veya bu eğitimi alan başka biri, örneğin bir aile üyesi ya da arkadaşınız da yapabilir.

HUMIRA , aynı enjektör veya ilaç şişesinde başka bir ilaçla karıştırılmamalıdır.

1) Ön hazırlık

  • Ellerinizi iyice yıkayınız.
  • Aşağıdaki malzemeleri temiz bir yüzeyin üzerine koyunuz:
  • Bir adet kullanıma hazır HUMIRA enjektörü
  • Bir adet alkollü ped

                                                                                         Şekil No: 1

  • Enjektörün üzerindeki son kullanma tarihine bakınız. Son kullanım tarihi geçmiş ise, ilacı kullanmayınız.

2) Enjeksiyon yerinin seçilmesi ve hazırlanması

  • Karnınızda veya uyluğunuzda bir yer seçiniz.

                                                                                        Şekil No: 2

  • Her yeni enjeksiyon son enjeksiyon yerinden en az 3 cm uzağa yapılmalıdır.
  • Derinin kızarık, zedeli veya sert olduğu bir alana enjeksiyon yapmayınız. Bunlar o bölgedeki bir enfeksiyonun belirtisi olabilir.
  • Enjeksiyon yerini kutudan çıkan petle dairesel hareketler yaparak içten dışa doğru siliniz.
  • Enjeksiyondan önce silinen alana dokunmayınız.

3) HUMIRA’nın enjekte edilmesi

  • Enjektörü çalkalamayınız.
  • Kullanıma hazır enjektör iğnesinin kılıfını çıkarınız, iğneye dokunmamaya veya bir yüzeye dokundurmamaya dikkat ediniz.
  • Bir elinizle derinin temizlenmiş alanını nazikçe kavrayınız ve sıkıca tutunuz.

                                                                                          Şekil No: 3

  • Diğer elinizle enjektörü deriye 45 derecelik açıyla ve oluklu kenarı yukarı gelecek biçimde tutunuz.
  • Tek bir hızlı ve kısa hareketle iğneyi derinin içine batırınız.
  • Elinizde tuttuğunuz deriyi bırakınız.
  • Enjektörün pistonunu iterek solüsyonu enjekte ediniz. Kullanıma hazır enjektörün boşalması 2-5 saniye sürebilir.
  • Enjektör boşaldığında, iğneyi deriden çıkarınız, bu sırada iğneyi batırdığınız açıda tutmaya dikkat ediniz.
  • Başparmağınız veya bir parça gazlı bez ile enjeksiyon yerine 10 saniye süreyle bastırınız. Biraz kanama olabilir. Enjeksiyon yerini ovmayınız. İsterseniz enjeksiyon yerinin üzerini bir yara bandı ile kapatabilirsiniz.

4) Kullanılmış malzemelerin atılması

  • HUMIRA kullanıma hazır enjektör KESİNLİKLE tekrar kullanılmamalıdır. İğneyi KESİNLİKLE tekrar kullanmayınız.
  • Evsel atıklar ile bir arada atmayınız. Uygun şartlarda imha edilmek üzere en yakın sağlık kuruluşuna teslim etmeniz önerilir.
  • Bu kutuyu çocukların erişemeyeceği ve göremeyeceği bir yerde saklayınız.

Değişik yaş grupları

Yaşlılarda (65 yaş ve üzeri) kullanım:

65 yaş ve üzerindeki hastalar için özel bir doz önerisi yoktur.

Özel kullanım durumları

Humira ile bu hasta popülasyonlarında çalışma yapılmamıştır. Doz önerileri yapılamaz.

Eğer HUMIRA’nın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Sizde ilaçlar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve eczanenizde aşağıdaki fotoğraftaki gibi ilaç tarif etiketi yazdırmak istiyorsanız Kolay Asistan ilaç tarif programımızı kullanabilirsiniz.

 

Kolay asistan eczacıların eczanede kullanması için hazırlanmış bir ilaç tarif programıdır. Medula üzerinden girilen reçetelerin sistemdeki verilere göre; ilaç bilgilerini ve kullanımları hakkında detaylı olarak bilgi sunar ve tek tıklama ile ilaç tarif etiketi yazdırmanızı sağlar.

Ayrıca perakende satılan ilaç dozunun hazır geldiği ve tek tuşla yazdırabilen pratik bir ilaç tarif programıdır. Bu yönüyle benzersiz bir eczane etiket programıdır.


Kolay Asistan reçete etiketi modülüyle siz eczanede medula işlemlerini yaparken otomatik olarak reçetedeki ilaçların ilaç tarif etiketini hazırlar. 


Nakit satış modülü ile otomasyon programınızda işlem yaparken ayrıca bir pencere açmaya gerek duymadan nakit satışlar için ilaç tarif etiketlerini tek tıkla oluşturur. 

 

Linkler

Kolay Asistan İlaç Tarif Programı hakkında detaylı bilgi için https://kolayasistan.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
İlaç tarif programı, ilaç tarif etiketi, ilaç tarif yazıcısı, pos rulosu gibi ürünlerimizi satın almak için https://shop.kolayasistan.com mağaza adresimizi ziyaret edebilir ve online sipariş verebilirsiniz.

———————————————————————————

#kolayasistan #kolayasistanilactarifprogrami #kolayasistanilaçtarifprogramı #ilaçtarif #ilaçtarifi #ilactarif #ilactarifetiketi #ilactarifeczaneetiketi #ilactarifyazicisi #ilaçtarifyazıcısı #ilaç-tarif-yazıcısı #xprinter #xprinter-xp-470b #termalyazici #sarietiket

Kolay Asistan, ilaç tarif, Kolay Asistan ilaç tarif, Kolay Asistan ilaç tarif programı, Kolay Asistan ilaç tarif etiketi, ilaç tarif etiketi, ilaç tarif yazıcısı, Kolay Asistan eczane etiket programı, eczane tarif programı, eczane etiket programı, eczane tarif programı, eczane etiket, sarı etiket eczane

Hangi ilaç tarif programını kullanmalıyım. En iyi ilaç tarif programı hangisi. İlaç tarif programı ücretli mi. İlaç tarif programını nereden satın alabilirim.

———————————————————————————


İlk defa lisans satın alan Eczacılarımıza, demo hakkı olan 30 gün (1 ay) lisans süresine eklenerek 13 ay olarak lisans tanımlanmaktadır.


Eczanedeki tüm bilgisayarlar için sadece 1 lisans almanız yeterlidir.

Kolay Asistan İlaç Tarif Programı ile ilaçların tarif etiketlerini çok kolay, hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayın.

Reçete ve nakit satışlarınız için sadece 1 tıklamayla ilaç tarif etiketleriniz hazır.

 

1 dakikalık kısa tanıtım videomuzu izleyebilirsiniz. Videoda sadece temel özellikler anlatılmıştır. 

Güncel özellikler için sayfamızı ziyaret edin. Tıklayınız

Kolay asistan eczacıların eczanede kullanması için hazırlanmış bir tarif/etiket programıdır. Medula üzerinden girilen reçetelerin sistemdeki verilere göre; ilaç bilgilerini ve kullanımları hakkında detaylı olarak bilgi sunar.

Ayrıca perakende satılan ilaç dozunun hazır geldiği ve tek tuşla yazdırabilen pratik bir programdır. Bu yönüyle benzersiz bir programdır.


Kolay Asistan reçete etiketi modülüyle siz eczanede medula işlemlerini yaparken otomatik olarak reçetedeki ilaçların kullanım etiketini hazırlar. 


Nakit satış modülü ile otomasyon programınızda işlem yaparken ayrıca bir pencere açmaya gerek duymadan nakit satışlar için ilaç kullanım tarif etiketlerini tek tıkla oluşturur.


Kolay Asistan Kullanıcı etkileşimli Gelişmiş Majistral Etiket Modülü, Kargo Etiketi, Raf Etiketi, Not Etiketi ve daha işinizi kolaylaştıracak bir çok modül ile sunulmaktadır. 


Kolay Asistan sadece bir etiket programı değildir. Bir çok modül barındıracak şekilde dinamik olarak tasarlandı. Sürekli yeni modüller eklenerek Eczane-Hasta ihtiyaçlarına pratik çözümler üretmektedir. Kolay Asistana katılarak tüm bu özelliklerden faydalanabilirsiniz.


Kurulum ve teknik destek ile her zaman siz kullanıcılarımızın yanındayız.

Comments

So empty here ... leave a comment!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sidebar