COPAXONE nedir ve ne için kullanılır? 8699638950478

COPAXONE nedir ve ne için kullanılır? 8699638950478

Copaxone 20 mg/ml bağışıklık sisteminizin çalışma şeklini düzenleyen tıbbi bir üründür (bağışıklık sistemini düzenleyici ajan olarak sınıflandırılmaktadır). Multipl skleroz (MS) hastalığın belirtilerinin vücudun bağışıklık sistemindeki bir bozukluktan kaynaklandığı düşünülmektedir. Bu durum beyinde ve omurilikte iltihaplı bölgeler oluşturmaktadır.

Copaxone , multitipl skleroz (MS) ile uyumlu ilk klinik atağı gerçekleştiren (klinik izole sendrom) ve MR’ı MS ile uyumlu bulunan hastalarda kesin MS’in gelişimini geciktirmede endikedir.

Copaxone 20 mg/ml MS hastalığı ataklarının sayısını azaltmada kullanılmaktadır.

Copaxone 20 mg/ml, MS atağı süresinin uzunluğuna veya atak sırasında çektiğiniz sıkıntının büyüklüğüne etki etmeyebilir.

COPAXONE nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Erişkinlerde günlük doz, cilt altına (subkutan) uygulanan bir tane kullanıma hazır enjektör’dür (20 mg glatiramer asetat).

Copaxone ‘un düzgün enjekte edilmesi çok önemlidir:

  • Sadece cilt altındaki dokuya (subkutan dokuya) uygulanır.
  • Doktorun talimatındaki dozda uygulanır. Sadece doktorunuzun reçete ettiği dozu alınız.
  • Aynı şırıngayı asla birden fazla kullanmayınız.
  • Copaxone içeriğini herhangi başka bir ürün ile karıştırmayınız veya bunları birlikte uygulamayınız.
  • Eğer çözelti partikül içeriyorsa ilacı kullanmayınız. Yeni bir şırınga kullanınız.

Copaxone’u ilk kullandığınızda size bir kullanma talimatı verilecektir ve bir doktor veya hemşire tarafından danışmanlık yapılacaktır. Siz enjeksiyonu kendinize uygularken ve enjeksiyondan sonraki yarım saat boyunca herhangi bir probleminiz olup olmadığından emin olmak için doktor veya hemşireniz yanınızda olacaktır.

Uygulama yolu ve metodu

Copaxone subkutan yolla enjekte edilmelidir.

Copaxone’u kullanmadan önce bu talimatları dikkatle okuyunuz.

Enjeksiyonu yapmadan önce size gereken her şeyin yanınızda olduğundan emin olunuz:

  • İçinde bir adet Copaxone 20 mg/ml kullanıma hazır enjektör bulunan blister.
  • Kullanılmış enjektör ve iğneler için atma birimi.
  • Her bir enjeksiyon için ambalajdan kullanıma hazır enjektör içeren sadece bir adet blister alınız. Geri kalan enjektörleri kutuda bırakınız.
  • Eğer enjektörünüz buzdolabında saklanmışsa, ilacı enjekte etmeden önce oda sıcaklığında ısınabilmesi için enjektörü içeren blisteri, enjeksiyonu yapmadan 20 dakika önce buzdolabından çıkarınız.

Ellerinizi su ve sabun ile iyice yıkayınız.

Şekil 1’deki şemaları kullanarak enjeksiyon yerini seçiniz.

Vücudunuzda enjeksiyon yapabileceğiniz yedi bölge bulunmaktadır: kollar, uyluk, kalça ve karın (göbek). Her bir enjeksiyon alanı içerisinde birçok enjeksiyon bölgesi vardır. Enjeksiyon için her gün farklı bir bölge seçiniz. Böylece enjeksiyon yerinde herhangi bir tahriş veya ağrı olması ihtimali azalacaktır. Bir enjeksiyon alanındaki enjeksiyon bölgelerini sırayla kullanınız. Her seferde aynı bölgeyi kullanmayınız.

Ağrılı veya renk değişikliği olan alanlara sıkı düğüm veya yumru hissettiğiniz bölgelere enjeksiyon yapmayınız. Enjeksiyon bölgelerini sırayla kullanmak için planlanmış bir şema hazırlamayı ve bunları bir günlüğe kaydetmeyi denemelisiniz.

Vücudunuzda kendi kendine enjeksiyon yapmanın güç olduğu bazı bölgeler bulunmaktadır (kolunuzun arkası gibi). Eğer bu bölgeleri kullanmayı isterseniz yardıma ihtiyacınız olabilir.

1. Alan Karın

Göbek deliğinin çevresindeki yaklaşık 5 cm’lik bölgeyi kullanmayınız

Şekil-1

Enjeksiyon aşağıdaki şekilde yapılır:

  • Kağıt etiketi soyarak enjektörü koruyucu blisterin içinden çıkarınız.
  • İğnenin koruyucu kapağını çıkarınız.
  • Serbest elinizin baş parmağı ve işaret parmağı ile derinizi yukarı doğru hafifçe sıkınız (Şekil 2).
  • İğneyi Şekil 3’te gösterildiği gibi cildin içine itiniz.
  • Enjektör boşalana kadar pompayı muntazam bir şekilde enjektör boyunca iterek ilacı enjekte ediniz.
  • Enjektör ve iğneyi doğrudan dışarı çekiniz.

4. Alan Sol Kol

Üst arka kısmın etli bölümü

5. Alan Sağ Kol

Üst arka kısmın etli bölümü

2. Alan Sağ Uyluk

(Dizden yaklaşık 5 cm yukarıda ve kasıktan yaklaşık 5 cm aşağıda)

3. Alan Sol Uyluk

(Dizden yaklaşık 5 cm yukarıda ve kasıktan yaklaşık 5 cm aşağıda)

6. Alan 7. Alan

Sol Kalça Sağ Kalça

(Kalçanın üst kısmındaki (Kalçanın üst kısmındaki etli bölge, her zaman etli bölge, her zaman belin altına) belin altına)

Enjektörü güvenli bir atma kabı ile atınız. Kullanılmış enjektörleri evsel atıklar arasına koymayınız, doktorunuz veya hemşireniz tarafından önerildiği şekilde bir patlamaz ambalajın içine koyarak atınız.

Yetişkinlerde önerilen doz 20 mg glatiramer asetat’ın ( bir adet kullanıma hazır dolu enjektör) günde bir defa deri altına enjeksiyonudur.

Hastanın tedavisinin ne kadar süreceği şu an için bilinmemektedir.

Copaxone tedavisine başlama bir nörolog veya MS tedavisinde deneyimli bir doktor gözetiminde yapılmalıdır.

Uzun süreli tedavi hakkındaki karar, tedaviyi yürüten doktor tarafından izlenen hastaya bağlı olarak alınmalıdır.

Doktor tarafından belirlenen zaman dilimlerinde alınmalıdır. Unutulması durumunda, hatırlandığında zaman kaybetmeden kullanılmalıdır.

Aynı gün içerisinde iki doz kullanılmamalıdır.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

Çocuklarda ya da ergenlerde prospektif, randomize, kontrollü klinik çalışma ya da farmakokinetik çalışma yürütülmemiştir. Ancak yayımlanan sınırlı sayıdaki veriler, deri altı yoluyla her gün 20 mg Copaxone almakta olan 12 ila 18 yaş arasındaki ergenlerdeki güvenlik profilinin yetişkinlerde görülen ile benzer olduğunu ileri sürmektedir. Copaxone’un 12 yaşın atındaki çocuklar hakkında herhangi bir tavsiyede bulunmak için yeterli bir bilgi mevcut değildir. Bu nedenle Copaxone bu hasta popülasyonunda kullanılmamalıdır.

Yaşlılarda kullanımı

Copaxone özellikle yaşlılarda çalışılmamıştır.

Özel kullanım durumları

Böbrek/karaciğer yetmezliği:

Copaxone özel olarak renal fonksiyon yetersizliği olan hastalarda çalışılmamıştır.

Hastalar kendi kendine enjeksiyon teknikleri üzerine eğitilmeli ve ilk kendi kendine enjeksiyon esnasında ve sonrasındaki 30 dakika için sağlık personeli tarafından denetlenmelidirler.

Eğer Copaxone’un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Sizde ilaçlar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve eczanenizde aşağıdaki fotoğraftaki gibi ilaç tarif etiketi yazdırmak istiyorsanız Kolay Asistan ilaç tarif programımızı kullanabilirsiniz.

 

Kolay asistan eczacıların eczanede kullanması için hazırlanmış bir ilaç tarif programıdır. Medula üzerinden girilen reçetelerin sistemdeki verilere göre; ilaç bilgilerini ve kullanımları hakkında detaylı olarak bilgi sunar ve tek tıklama ile ilaç tarif etiketi yazdırmanızı sağlar.

Ayrıca perakende satılan ilaç dozunun hazır geldiği ve tek tuşla yazdırabilen pratik bir ilaç tarif programıdır. Bu yönüyle benzersiz bir eczane etiket programıdır.


Kolay Asistan reçete etiketi modülüyle siz eczanede medula işlemlerini yaparken otomatik olarak reçetedeki ilaçların ilaç tarif etiketini hazırlar. 


Nakit satış modülü ile otomasyon programınızda işlem yaparken ayrıca bir pencere açmaya gerek duymadan nakit satışlar için ilaç tarif etiketlerini tek tıkla oluşturur. 

 

Linkler

Kolay Asistan İlaç Tarif Programı hakkında detaylı bilgi için https://kolayasistan.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
İlaç tarif programı, ilaç tarif etiketi, ilaç tarif yazıcısı, pos rulosu gibi ürünlerimizi satın almak için https://shop.kolayasistan.com mağaza adresimizi ziyaret edebilir ve online sipariş verebilirsiniz.

———————————————————————————

#kolayasistan #kolayasistanilactarifprogrami #kolayasistanilaçtarifprogramı #ilaçtarif #ilaçtarifi #ilactarif #ilactarifetiketi #ilactarifeczaneetiketi #ilactarifyazicisi #ilaçtarifyazıcısı #ilaç-tarif-yazıcısı #xprinter #xprinter-xp-470b #termalyazici #sarietiket

Kolay Asistan, ilaç tarif, Kolay Asistan ilaç tarif, Kolay Asistan ilaç tarif programı, Kolay Asistan ilaç tarif etiketi, ilaç tarif etiketi, ilaç tarif yazıcısı, Kolay Asistan eczane etiket programı, eczane tarif programı, eczane etiket programı, eczane tarif programı, eczane etiket, sarı etiket eczane

Hangi ilaç tarif programını kullanmalıyım. En iyi ilaç tarif programı hangisi. İlaç tarif programı ücretli mi. İlaç tarif programını nereden satın alabilirim.

———————————————————————————


İlk defa lisans satın alan Eczacılarımıza, demo hakkı olan 30 gün (1 ay) lisans süresine eklenerek 13 ay olarak lisans tanımlanmaktadır.


Eczanedeki tüm bilgisayarlar için sadece 1 lisans almanız yeterlidir.

Kolay Asistan İlaç Tarif Programı ile ilaçların tarif etiketlerini çok kolay, hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayın.

Reçete ve nakit satışlarınız için sadece 1 tıklamayla ilaç tarif etiketleriniz hazır.

 

1 dakikalık kısa tanıtım videomuzu izleyebilirsiniz. Videoda sadece temel özellikler anlatılmıştır. 

Güncel özellikler için sayfamızı ziyaret edin. Tıklayınız

Kolay asistan eczacıların eczanede kullanması için hazırlanmış bir tarif/etiket programıdır. Medula üzerinden girilen reçetelerin sistemdeki verilere göre; ilaç bilgilerini ve kullanımları hakkında detaylı olarak bilgi sunar.

Ayrıca perakende satılan ilaç dozunun hazır geldiği ve tek tuşla yazdırabilen pratik bir programdır. Bu yönüyle benzersiz bir programdır.


Kolay Asistan reçete etiketi modülüyle siz eczanede medula işlemlerini yaparken otomatik olarak reçetedeki ilaçların kullanım etiketini hazırlar. 


Nakit satış modülü ile otomasyon programınızda işlem yaparken ayrıca bir pencere açmaya gerek duymadan nakit satışlar için ilaç kullanım tarif etiketlerini tek tıkla oluşturur.


Kolay Asistan Kullanıcı etkileşimli Gelişmiş Majistral Etiket Modülü, Kargo Etiketi, Raf Etiketi, Not Etiketi ve daha işinizi kolaylaştıracak bir çok modül ile sunulmaktadır. 


Kolay Asistan sadece bir etiket programı değildir. Bir çok modül barındıracak şekilde dinamik olarak tasarlandı. Sürekli yeni modüller eklenerek Eczane-Hasta ihtiyaçlarına pratik çözümler üretmektedir. Kolay Asistana katılarak tüm bu özelliklerden faydalanabilirsiniz.


Kurulum ve teknik destek ile her zaman siz kullanıcılarımızın yanındayız.

Comments

So empty here ... leave a comment!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sidebar