TARCEVA ROCHE nedir ve ne için kullanılır? 8699505092010

TARCEVA ROCHE nedir ve ne için kullanılır? 8699505092010

Bir film kaplı tablet 100 mg erlotinibe eşdeğer miktarda 109,29 mg erlotinib hidroklorür içerir. Sarımsı beyaz renkte, yuvarlak, bikonveks film kaplı tabletler halindedir. Bir yüzüne “T 100” oyulmuştur. 30 tablet içeren ambalajlarda, 10’ar tabletlik blisterler halinde bulunur.

Antineoplastik ilaçlar adı verilen, tümör hücresinin bölünmesini ve gelişmesini engelleyen ilaç grubunun bir üyesidir.

Erlotinib içeren TARCEVA epidermal büyüme faktör reseptörü (EGFR) olarak adlandırılan proteinin aktivitesini engelleyerek kanseri tedavi etmek amacı ile kullanılan bir ilaçtır. Bu proteinin kanser hücrelerinin büyümesinde ve yayılmasında rol oynadığı bilinmektedir.

TARCEVA, yetişkinlerin kullanımı içindir ve eğer kanser hücrenizde spesifik bir EGFR mutasyonunuz (bir tür genetik bozukluk) varsa ve metastatik evrede bulunan yassı hücreli olmayan, küçük hücreli olmayan akciğer kanseri hastası iseniz, TARCEVA tedavinizin ilk ya da ikinci basamağı için size reçetelenebilir.

TARCEVA ROCHE nasıl kullanılır ?

ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

TARCEVA ile tedavi olurken hamile kalmaktan kaçınınız. Eğer hamile kalma potansiyeliniz varsa, tedaviniz sırasında ve son tableti kullandıktan sonraki en az iki hafta boyunca etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanmalısınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Doktorunuz tedavinizin devam edip etmeyeceğine karar verecektir.

Emzirme

ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

TARCEVA tedavisi sırasında ve son dozu aldıktan sonra en az 2 hafta boyunca emzirmeyiniz.

Araç ve makine kullanımı

Araç ve makine kullanımı becerisi üzerine etkileri hakkında herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Fakat TARCEVA tedavisinin araç ve makine kullanma becerinizi etkilemesi beklenmez.

TARCEVA’nın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Bir adet TARCEVA 100 mg film kaplı tablet, 69,21 mg laktoz monohidrat içerir. Eğer doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız (dayanıksızlığınız) olduğu söylenmişse, TARCEVA kullanmaya başlamadan önce doktorunuza danışınız.

Bir adet TARCEVA 100 mg film kaplı tablet, 0,91 mg – 1,25 mg arası miktarda sodyum içerir. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Kanınızdaki erlotinib miktarını düşürecek veya yükseltecek bir ilaç kullanıyorsanız (örneğin ketokonazol gibi mantar ilaçları, hepatit gibi virüs enfeksiyonlarında kullanılan proteaz inhibitörleri, eritromisin, klaritromisin, siprofloksasin gibi antibiyotikler, fenitoin, karbamazepin gibi epilepsi (sara) ilaçları, barbitüratlar gibi sakinleştiriciler, rifampisin gibi verem ilaçları, omeprazol gibi proton pompası inhibitörleri, ranitidin gibi peptik ülser ilaçları ve reflü ilaçları veya St. John’s Wort gibi bitkisel ilaçlar), bazı durumlarda bu ilaçlar TARCEVA’nın etkililiğini düşürebilir veya yan etkilerini artırabilir ve doktorunuz tedavinizi yeniden ayarlayabilir. Doktorunuz TARCEVA tedavisi alırken, bu ilaçlar ile tedavi uygulamaktan kaçınabilir.

Antikoagülan (kanın pıhtılaşmasını veya trombozu (kanın damar içinde pıhtılaşması) engellemeye yardım eden bir ilaç, örneğin varfarin) kullanıyorsanız, TARCEVA kanama eğiliminizi artırabilir ve doktorunuz sizi düzenli yapılan bazı kan testleri ile gözlemlemeye gerek duyabilir.

Statin (kan kolesterolünüzü düşürmek için ilaç) kullanıyorsanız, TARCEVA, seyrek olarak, statin ile ilişkili ciddi kas bozulmalarına (rabdomiyoliz) yol açabilen ve böbrek hasarı ile sonuçlanabilen kas problemleri riskini artırabilir.

 

Yaşlılarda kullanımı

 

  • 3. TARCEVA nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

TARCEVA’yı her zaman doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde kullanınız. Eğer emin değilseniz doktorunuz veya eczacınız ile kontrol ediniz.

Tabletler yemeklerden en az bir saat önce veya iki saat sonra alınmalıdır.

Eğer küçük hücreli olmayan akciğer kanseri hastası iseniz, normal TARCEVA dozu her gün 150 mg’lık tek tablettir.

Doktorunuz dozunuzu 50 mg’lık basamaklar halinde ayarlayabilir. Farklı doz uygulamaları için TARCEVA’nın 25, 100 ve 150 mg’lık tabletleri mevcuttur.

Uygulama yolu ve metodu

Bir bardak su ile ağızdan alınır.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

18 yaşın altındaki hastalarda TARCEVA kullanımı ile ilgili çalışma yapılmamıştır. Bu ilacın çocuklarda ve ergenlerde kullanılması tavsiye edilmez.

Yaşlılarda kullanımı: 

Yaşlı hastalarda TARCEVA kullanımı ile ilgili çalışma yapılmamıştır.

Özel kullanım durumları

Özel kullanımı yoktur.

Böbrek yetmezliği:

Eğer böbrekleriniz normal çalışmıyorsa, TARCEVA’nın farklı bir etkisi olup olmadığı bilinmemektedir. Eğer ağır böbrek hastalığınız varsa TARCEVA tedavisi tavsiye edilmemektedir.

Karaciğer yetmezliği:

Eğer karaciğeriniz normal çalışmıyorsa, doktorunuz hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır. Eğer ağır karaciğer hastalığınız varsa TARCEVA tedavisi tavsiye edilmemektedir.

Eğer TARCEVA’nın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Sizde ilaçlar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve eczanenizde aşağıdaki fotoğraftaki gibi ilaç tarif etiketi yazdırmak istiyorsanız Kolay Asistan ilaç tarif programımızı kullanabilirsiniz.

 

Kolay asistan eczacıların eczanede kullanması için hazırlanmış bir ilaç tarif programıdır. Medula üzerinden girilen reçetelerin sistemdeki verilere göre; ilaç bilgilerini ve kullanımları hakkında detaylı olarak bilgi sunar ve tek tıklama ile ilaç tarif etiketi yazdırmanızı sağlar.

Ayrıca perakende satılan ilaç dozunun hazır geldiği ve tek tuşla yazdırabilen pratik bir ilaç tarif programıdır. Bu yönüyle benzersiz bir eczane etiket programıdır.


Kolay Asistan reçete etiketi modülüyle siz eczanede medula işlemlerini yaparken otomatik olarak reçetedeki ilaçların ilaç tarif etiketini hazırlar. 


Nakit satış modülü ile otomasyon programınızda işlem yaparken ayrıca bir pencere açmaya gerek duymadan nakit satışlar için ilaç tarif etiketlerini tek tıkla oluşturur. 

 

Linkler

Kolay Asistan İlaç Tarif Programı hakkında detaylı bilgi için https://kolayasistan.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
İlaç tarif programı, ilaç tarif etiketi, ilaç tarif yazıcısı, pos rulosu gibi ürünlerimizi satın almak için https://shop.kolayasistan.com mağaza adresimizi ziyaret edebilir ve online sipariş verebilirsiniz.

———————————————————————————

#kolayasistan #kolayasistanilactarifprogrami #kolayasistanilaçtarifprogramı #ilaçtarif #ilaçtarifi #ilactarif #ilactarifetiketi #ilactarifeczaneetiketi #ilactarifyazicisi #ilaçtarifyazıcısı #ilaç-tarif-yazıcısı #xprinter #xprinter-xp-470b #termalyazici #sarietiket

Kolay Asistan, ilaç tarif, Kolay Asistan ilaç tarif, Kolay Asistan ilaç tarif programı, Kolay Asistan ilaç tarif etiketi, ilaç tarif etiketi, ilaç tarif yazıcısı, Kolay Asistan eczane etiket programı, eczane tarif programı, eczane etiket programı, eczane tarif programı, eczane etiket, sarı etiket eczane

Hangi ilaç tarif programını kullanmalıyım. En iyi ilaç tarif programı hangisi. İlaç tarif programı ücretli mi. İlaç tarif programını nereden satın alabilirim.

———————————————————————————


İlk defa lisans satın alan Eczacılarımıza, demo hakkı olan 30 gün (1 ay) lisans süresine eklenerek 13 ay olarak lisans tanımlanmaktadır.


Eczanedeki tüm bilgisayarlar için sadece 1 lisans almanız yeterlidir.

Kolay Asistan İlaç Tarif Programı ile ilaçların tarif etiketlerini çok kolay, hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayın.

Reçete ve nakit satışlarınız için sadece 1 tıklamayla ilaç tarif etiketleriniz hazır.

 

1 dakikalık kısa tanıtım videomuzu izleyebilirsiniz. Videoda sadece temel özellikler anlatılmıştır. 

Güncel özellikler için sayfamızı ziyaret edin. Tıklayınız

Kolay asistan eczacıların eczanede kullanması için hazırlanmış bir tarif/etiket programıdır. Medula üzerinden girilen reçetelerin sistemdeki verilere göre; ilaç bilgilerini ve kullanımları hakkında detaylı olarak bilgi sunar.

Ayrıca perakende satılan ilaç dozunun hazır geldiği ve tek tuşla yazdırabilen pratik bir programdır. Bu yönüyle benzersiz bir programdır.


Kolay Asistan reçete etiketi modülüyle siz eczanede medula işlemlerini yaparken otomatik olarak reçetedeki ilaçların kullanım etiketini hazırlar. 


Nakit satış modülü ile otomasyon programınızda işlem yaparken ayrıca bir pencere açmaya gerek duymadan nakit satışlar için ilaç kullanım tarif etiketlerini tek tıkla oluşturur.


Kolay Asistan Kullanıcı etkileşimli Gelişmiş Majistral Etiket Modülü, Kargo Etiketi, Raf Etiketi, Not Etiketi ve daha işinizi kolaylaştıracak bir çok modül ile sunulmaktadır. 


Kolay Asistan sadece bir etiket programı değildir. Bir çok modül barındıracak şekilde dinamik olarak tasarlandı. Sürekli yeni modüller eklenerek Eczane-Hasta ihtiyaçlarına pratik çözümler üretmektedir. Kolay Asistana katılarak tüm bu özelliklerden faydalanabilirsiniz.


Kurulum ve teknik destek ile her zaman siz kullanıcılarımızın yanındayız.

Comments

So empty here ... leave a comment!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sidebar