SECITA nedir ve ne için kullanılır? 8699566096347

SECITA nedir ve ne için kullanılır? 8699566096347

SECİTA 10 mg tabletlerin her biri 10 mg essitalopram içerir.

SECİTA, 28, 56 ve 84 film tabletlik blister ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır. Beyaz renkli, oval, bir yüzünde kırma çizgisi, diğer yüzünde “E10” harfleri bulunan film kaplı tabletlerdir.

SECİTA, essitalopram içerir. Bu ilaç, depresyon (majör depresif durumlar) ve agorafobili (açık alan korkusu) veya agorafobisiz panik bozukluğu, sosyal anksiyete (kaygı) bozukluğu, yaygın anksiyete bozukluğu ve obsesif-kompulsif (saplantı-zorlantı) bozukluk gibi anksiyete bozukluklarında kullanılır.

Essitalopram, selektif serotonin geri alım inhibitörleri (SSRIs) olarak adlandırılan bir antidepresan grubuna dahildir. Bu ilaçlar beyindeki serotonin sistemini etkileyerek serotonin düzeylerini arttırırlar. Serotonin sistemindeki bozukluğun, depresyon ve benzeri hastalıkların gelişiminde önemli bir faktör olduğu kabul edilmektedir.

SECİTA, sığır kaynaklı laktoz monohidrat içermektedir.

İyi hissetmeye başlamanız birkaç haftayı bulabilir. Durumunuzda iyileşme görmeniz biraz zaman alsa bile, SECİTA kullanmaya devam ediniz.

Eğer kendinizi daha iyi hissetmezseniz ya da daha kötü hissederseniz, bunu bir doktorla konuşmalısınız.

SECİTA nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

SECİTA’yı her zaman doktorunuzun belirttiği şekilde kullanınız. Eğer emin değilseniz doktorunuza veya eczacınıza danışmaksınız.

Erişkinler

Depresyon

SECİTA’nm tavsiye edilen dozu günde tek doz 10 mg’dır. Doz doktorunuz tarafından günde en fazla 20 mg’a yükseltilebilir.

Panik bozukluk (aniden ortaya çıkan ve zaman zaman tekrarlayan yoğun sıkıntı ya da korku nöbetleridir)

SECİTA’nm başlangıç dozu, günde 10 mg’lık doza çıkmadan önce, bir hafta boyunca günde tek doz olarak 5 mg’dır. Doz, doktorunuz tarafından daha sonra günde en fazla 20 mg’a yükseltilebilir.

Sosyal anksiyete bozukluğu (sosyal ortamlarda başkaları tarafından olumsuz değerlendirilmekten yoğun şekilde kaygı ve korku duyma)

SECİTA’nm tavsiye edilen dozu günde tek doz 10 mg’dır. İlaca verdiğiniz cevaba göre, doktorunuz, dozu günde 5 mg’a düşürebilir veya günde en fazla 20 mg’a yükseltebilir.

Yaygın anksiyete bozukluğu (sürekli, aşırı ve durumla uygun olmayan bir kaygı durumu) SECİTA’nm tavsiye edilen dozu günde tek doz 10 mg’dır. Doz, doktorunuz tarafından günde en fazla 20 mg’a yükseltilebilir.

Obsesif-kompulsif bozukluk (takıntılı düşünce, fikir ve dürtüler ile birlikte yineleyici davranışlar ve zihinsel eylemler)

SECİTA’nm tavsiye edilen dozu günde tek doz 10 mg’dır. Doz, doktorunuz tarafından günde en fazla 20 mg’a yükseltilebilir.

Uygulama yolu ve metodu

SECİTA’yı, aç veya tok karnına alabilirsiniz. Tabletleri su ile birlikte yutunuz.

Çiğnemeyiniz, tadı acıdır.

Film kaplı tabletler gerektiğinde, düz bir yüzeye, çentik yukarı gelecek şekilde konularak, ikiye bölünebilir. Film kaplı tablet, şekilde görüldüğü gibi, iki ucundan işaret parmaklarıyla bastırılarak ikiye bölünebilir.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

SECİTA çocuklar ve ergenlik çağındakilerde (18 yaş altı) kullanılmamalıdır. Daha fazla bilgi için lütfen bölüm 2 “SECİTA’yı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler”e bakınız.

Yaşlılarda kullanımı:

SECİTA’nm tavsiye edilen başlangıç dozu günde tek doz 5 mg’dır. Doz, doktorunuz tarafından günde en fazla 10 mg’a yükseltilebilir.

Özel kullanım durumları

Böbrek ve karaciğer yetmezliği:

Hafif veya orta dereceli böbrek bozukluğu olan hastalarda doz ayarlaması gerekmez.

Hafif ve orta dereceli karaciğer işlev bozukluğu olan hastalarda tedavinin ilk 2 haftası için tavsiye edilen başlangıç dozu günde 5 mg’dır. Doz, doktorunuz tarafından günde en fazla 10 mg’a yükseltilebilir.

Böbrek ve karaciğer işlevi ciddi olarak azalmış hastalarda dikkatli olunmalıdır.

Tedavinin süresi:

Kendinizi daha iyi hissetmeniz birkaç haftayı bulabilir. Durumunuzdaki düzelmeyi hissetmeniz biraz zaman alsa da SECİTA’yı kullanmaya devam ediniz.

Doktorunuzla konuşmadan ilacınızın dozunu değiştirmeyiniz.

SECİTA’yı doktorunuzun tavsiye ettiği süre boyunca kullanınız. Eğer tedaviyi erken sonlandırırsanız hastalık belirtileri tekrarlayabilir. Kendinizi iyi hissettiğiniz zamandan en az 6 ay sonrasına dek tedaviye devam etmeniz tavsiye edilir.

Eğer SECİTA’nın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Sizde ilaçlar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve eczanenizde aşağıdaki fotoğraftaki gibi ilaç tarif etiketi yazdırmak istiyorsanız Kolay Asistan ilaç tarif programımızı kullanabilirsiniz.

 

Kolay asistan eczacıların eczanede kullanması için hazırlanmış bir ilaç tarif programıdır. Medula üzerinden girilen reçetelerin sistemdeki verilere göre; ilaç bilgilerini ve kullanımları hakkında detaylı olarak bilgi sunar ve tek tıklama ile ilaç tarif etiketi yazdırmanızı sağlar.

Ayrıca perakende satılan ilaç dozunun hazır geldiği ve tek tuşla yazdırabilen pratik bir ilaç tarif programıdır. Bu yönüyle benzersiz bir eczane etiket programıdır.


Kolay Asistan reçete etiketi modülüyle siz eczanede medula işlemlerini yaparken otomatik olarak reçetedeki ilaçların ilaç tarif etiketini hazırlar. 


Nakit satış modülü ile otomasyon programınızda işlem yaparken ayrıca bir pencere açmaya gerek duymadan nakit satışlar için ilaç tarif etiketlerini tek tıkla oluşturur. 

 

Linkler

Kolay Asistan İlaç Tarif Programı hakkında detaylı bilgi için https://kolayasistan.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
İlaç tarif programı, ilaç tarif etiketi, ilaç tarif yazıcısı, pos rulosu gibi ürünlerimizi satın almak için https://shop.kolayasistan.com mağaza adresimizi ziyaret edebilir ve online sipariş verebilirsiniz.

———————————————————————————

#kolayasistan #kolayasistanilactarifprogrami #kolayasistanilaçtarifprogramı #ilaçtarif #ilaçtarifi #ilactarif #ilactarifetiketi #ilactarifeczaneetiketi #ilactarifyazicisi #ilaçtarifyazıcısı #ilaç-tarif-yazıcısı #xprinter #xprinter-xp-470b #termalyazici #sarietiket

Kolay Asistan, ilaç tarif, Kolay Asistan ilaç tarif, Kolay Asistan ilaç tarif programı, Kolay Asistan ilaç tarif etiketi, ilaç tarif etiketi, ilaç tarif yazıcısı, Kolay Asistan eczane etiket programı, eczane tarif programı, eczane etiket programı, eczane tarif programı, eczane etiket, sarı etiket eczane

Hangi ilaç tarif programını kullanmalıyım. En iyi ilaç tarif programı hangisi. İlaç tarif programı ücretli mi. İlaç tarif programını nereden satın alabilirim.

———————————————————————————


İlk defa lisans satın alan Eczacılarımıza, demo hakkı olan 30 gün (1 ay) lisans süresine eklenerek 13 ay olarak lisans tanımlanmaktadır.


Eczanedeki tüm bilgisayarlar için sadece 1 lisans almanız yeterlidir.

Kolay Asistan İlaç Tarif Programı ile ilaçların tarif etiketlerini çok kolay, hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayın.

Reçete ve nakit satışlarınız için sadece 1 tıklamayla ilaç tarif etiketleriniz hazır.

 

1 dakikalık kısa tanıtım videomuzu izleyebilirsiniz. Videoda sadece temel özellikler anlatılmıştır. 

Güncel özellikler için sayfamızı ziyaret edin. Tıklayınız

Kolay asistan eczacıların eczanede kullanması için hazırlanmış bir tarif/etiket programıdır. Medula üzerinden girilen reçetelerin sistemdeki verilere göre; ilaç bilgilerini ve kullanımları hakkında detaylı olarak bilgi sunar.

Ayrıca perakende satılan ilaç dozunun hazır geldiği ve tek tuşla yazdırabilen pratik bir programdır. Bu yönüyle benzersiz bir programdır.


Kolay Asistan reçete etiketi modülüyle siz eczanede medula işlemlerini yaparken otomatik olarak reçetedeki ilaçların kullanım etiketini hazırlar. 


Nakit satış modülü ile otomasyon programınızda işlem yaparken ayrıca bir pencere açmaya gerek duymadan nakit satışlar için ilaç kullanım tarif etiketlerini tek tıkla oluşturur.


Kolay Asistan Kullanıcı etkileşimli Gelişmiş Majistral Etiket Modülü, Kargo Etiketi, Raf Etiketi, Not Etiketi ve daha işinizi kolaylaştıracak bir çok modül ile sunulmaktadır. 


Kolay Asistan sadece bir etiket programı değildir. Bir çok modül barındıracak şekilde dinamik olarak tasarlandı. Sürekli yeni modüller eklenerek Eczane-Hasta ihtiyaçlarına pratik çözümler üretmektedir. Kolay Asistana katılarak tüm bu özelliklerden faydalanabilirsiniz.


Kurulum ve teknik destek ile her zaman siz kullanıcılarımızın yanındayız.

Comments

So empty here ... leave a comment!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sidebar